11 en 12 augustus : afscheid en thuiskomst

Zondag 11 augustus rustten we vooral uit… D.W.Z. dat we niet buiten gingen en dat Deborah naar haar muziek luisterde en filmpjes bekeek, die gemaakt werden tijdens speciale familiefeesten en bijzondere gelegenheden.
 
We genoten ook van het bezoek van Mila. Het was zo gezellig dat ik vergat foto´s te nemen…
 
Maandag 12 augustus bezochten we de kleine volksbakkerij van Rayen Mahuida. 
  
Voor het eerst zagen we hoe de nieuwe kneedmachine het werk van de vrouwen vergemakkelijkt.  
 

SAM_3239.JPG

SAM_3235.JPG

 


 Ruth was bezig aan een bestelling broodjes die nog volledig met de hand moesten gemaakt worden.
 

SAM_3236.JPG

SAM_3237.JPG


 Maar alle broodjes kwamen uiteindelijk in dezelfde nieuwe oven terecht
 

SAM_3246.JPG

SAM_3248.JPG


 en het resultaat was om van te smullen! Bedankt OXFAM-WERELDWINKEL van MOL!
 

SAM_3245.JPG


Voordat we Rayen Mahuida verlieten namen we afscheid van Daniela. Zij was juist bezig in de Bibliotheek en Computerruimte. Sacha en Panchita kwamen ook afscheid nemen.
 

 


Maandagnamiddag gingen we bij verschillende mensen op ziekenbezoek en tussen 18 uur en 19 uur gingen we voor de laatste keer naar de club van Tia Florine, de seniorenwerking.
 
Tegen de avond kwamen de familieleden van Maria afscheid nemen.
  
Claudia was er samen met schoondochter Daniela, kleinzoon Matias en zoon Michel. Zij gaf groetjes mee aan alle bekenden in België. 

SAM_3264.JPG


 Benarda kwam ook, doodmoe, na haar werk… ook zij gaf groeten mee voor alle bekenden in België. Ik kreeg tevens haar belofte om naast haar moeder te staan om de V.Z.W. van Solidaire, Chileense families verder te helpen open bloeien.

SAM_3277.JPG


 Bernarda haar zoon, Mauri, kwam met zijn verloofde Maria José en met Chila… Ook zij beloofden hun maandelijkse steun!
 

SAM_3276.JPG


  
Er kwamen verschillende peetkinderen gewoon om afscheid te nemen en om groetjes mee te geven (Florencia, Jaro, Jeremy en Martin, Sacha, Millaray en mama Paola). Anderen brachten een briefje voor hun peter/meter in België (Constanza Reyes, Añara en mama Ita). Van de meeste maakte ik geen foto omdat ik te druk bezet was (sorry) maar Macarena (foto) kwam op een ideaal ogenblik samen met haar tante Nancy (die vooral veel goede herinneringen had aan Peter)! 
 

SAM_3272.JPG


 Flor was nog medicatie gaan kopen voor Deborah om niet “wagenziek” te worden in het vliegtuig. Met haar konden we nog een goed gesprek hebben! Voordien en nadien kwamen nog vrienden en kennissen en kregen we ook nog telefoontjes. Het werd heel laat voordat we ontzettend dankbaar in bed kropen.
 

SAM_3273.JPG


 Half uitgeslapen reden we met Maria en schoonzoon Eduardo (de man van CLaudia) naar de luchthaven.
 

SAM_3279.JPG


 Daar misten we juist Sam (die moest gaan werken) maar Jeffrey wachtte ons op en gaf Deborah nog een geschenkje van Miguel en mama Toty. Met gemengde gevoelens namen we afscheid. Woorden zijn zo beperkt!
 

SAM_3282.JPG


 Eens door de Internationale Politie en de Douane leek het of we echt een punt konden zetten achter een heel bijzondere tijd in Chili voor Deborah en, niet te vergeten, ook voor mij. Deborah genoot van haar rolstoel en de assistenten!
 

SAM_3283.JPG


Door de venster zagen we, na een ontzettend lange reis, de Belgische bodem steeds dichterbij komen. Deborah was 9/10 van de reis klaarwakker gebleven. Tientallen keren raadde ze wie er allemaal op haar zou staan wachten… Af en toe wees ik er haar op dat niet al haar vrienden en vriendinnen en gans de familie naar Zaventem konden komen maar dat ze de kans wel zou krijgen om iedereen terug te zien…
 

SAM_3296.JPG

 

De wielen van het vliegtuig raakten de grond! We waren veilig aangekomen en dankten God!

 

groetjes

 

Marlies  

 

 

Advertenties