22 november 2017 (dag 2)

 

Woensdag 22 november 2017

We sliepen alle drie zeer goed. Opgewekt maakten we ons klaar voor de nieuwe dag. Maria zorgde voor een gezond ontbijt, waarin ze rekening hield met wat iedereen mocht eten.

 

Na het ontbijt praatte ik nog wat met Maria, Mieke ging foto’s nemen in de wijk en Linda begon het thuisfront op de hoogte te brengen over onze aankomst. Tussendoor belden we naar de dienst voor verloren bagage maar er was nog steeds geen spoor van Miekes valies.

DSC01359.JPG

Daar we afgesproken hadden om het in de voormiddag rustig te houden planden we enkel een uitstap naar het centrum. Jeffrey en Catherina wilden daarvan gebruik maken om samen met ons iets te eten, niet ver van de “Universidad Catolica, waar Jeffrey zijn laatste jaar Rechten afmaakt.

We reden rond 15 uur met de bus naar het centrum van Santiago. Daarvoor hadden we 45 minuten nodig, tijdens de spitsuren zou het minstens een half uur langer geduurd hebben. Mieke had al vlug contact met een heer die zeer blij was met een praatje. Hij wou graag dat ze een foto van hem maakte.

DSC01375.JPG

Aan het wapenplein (Plaza de Armas) stapten we af. Eerst en vooral moesten we onze euro’s laten omzetten in peso’s. We kregen 740 peso’s voor 1 euro. Voor Linda en Mieke was het een hele uitdaging om een idee te krijgen van hoeveel alles koste.

Daar de zon hevig scheen kochten we daarna een zonnehoedje voor Linda. Onze tweede koop werd een wandelstok. Daarna gingen we op zoek naar enkele kabels om de foto’s van de camera’s van Mieke en Linda te kunnen overzetten op Linda’s tablet en mijn Laptop. Daar we om 18 uur bij Jeffrey en Caterina wilden zijn onderbraken we onze zoektocht, namen een taxi en reden tot bij de Metro Universidad Catolica. We stelden vast dat samen de taxi nemen niet duur was en voor Linda een hele hoop energie uitspaarde.

DSC01381.JPG

We waren 10 minuutjes te vroeg en konden daardoor een kerstmark bezoeken. Jeffrey en Caterina lieten ons niet wachten en zo maakten we op een heel aangename manier kennis met de toekomstige vrouw van Jeffrey. Wat een parel!

Op een gezellige binnenkoer bestelden we later een pizza en een drankje. Daar konden we elkaar verder leren kennen. We kregen een prachtig geschenk, een dichtbundel van de vader van Caterina. Samen hadden ze die nog afwerkt voordat hij 2 jaar geleden stierf. Het grootste geschenk voor ons was Jeffrey zo gelukkig te zien met zijn Caterina en haar ook zo te zien stralen.

DSC01395.JPG

Rond 21:30 gingen we zeer voldaan met de Metro tot San Pablo en vandaar met een andere Metro naar Pudahuel. Het laatste gedeelte legden we met de bus af.

Bij Maria thuis namen we nog even de tijd om samen te zijn en daarna sloten we tevreden de dag af.

 

Advertenties

2 gedachtes over “22 november 2017 (dag 2)

  1. Ja het doet me iets jullie foto’s en verslag te lezen. Doe de vele groetjes en speciaal aan mijn comadre Ruthy. Ik wens jullie nog heel veel fijne momenten toe.Groetjes Marleen

    Like

  2. Marleen, vooral met mensen die echt geïnteresseerd zijn, zoals jullie, delen we graag onze ervaringen. We hebben met Ruth al verschillende belangrijke momenten meegemaakt en ook met Yasna! Ik zal je binnenkort eens wat meer info doormailen. We hadden je er trouwens heel graag bij gehad! Komen jullie naar onze infonamiddag op 20 januari om 15 uur?

    Like

Reacties zijn gesloten.