15 december 2017

15 december 2017

Na de ochtendrituelen en een gezellig ontbijt, waarin Maria vertelde over haar dag van gisteren en wij over onze belevenissen, hielden we ons rustig bezig.

Linda en ik, vooral met het opschrijven van wat we hier meemaken, Deborah met haar tablet (die ze van mama Toty en Miquel kreeg) en Mieke met een wijkwandeling.

DSC02327.JPG

Mieke op stap

Vandaag stuurde Paul Vlieghe, de ondervoorzitter van SOS-Chili, ons heel goed nieuws door: Het onderdeel van ons project dat we indienden bij de stad Aalst voldeed aan alle voorwaarden om subsidies te krijgen. Het college van burgemeester en schepenen besliste in de vergadering van vrijdag 15 december 2017 dat we recht hebben op een subsidie van 2.806,20 EUR. Joepie!!!! Dat bedrag komt overeen met iets meer dan 3 maand financiële steun voor onze projecten hier. Voor de mensen die verder van het project afstaan: wij beloofden de verantwoordelijke vrouwen hier, twee jaar terug om hen maandelijks met 800 EURO te steunen. Zo kunnen zij hier de basiswerking verzekeren van waaruit zij al het werk in Rayen Mahuida organiseren en lokale financiële ondersteuning, vorming en begeleiding kunnen aanvragen.

Tussendoor had ik weer enkele gesprekken over de plannen voor 2018 – 2019.

’s Avonds waren we te gast bij Claudia, de jongste dochter van Maria. Zij werkte vroeger in de kindertuin van Rayen Mahuida. Nu in een andere kindertuin. Ze houdt nog steeds van haar werk. Daar ze dankzij Rayen Mahuida en de steun vanuit België haar studies van kleuterleidster kon afmaken is ook zij een voorbeeld van wat we samen bereikten! We kennen vele mensen die nu een goed werk hebben dankzij cursussen, werk of steun die wij mogelijk maakten. Natuurlijk mogen zij de pluimen op hun hoed steken omdat ze, ondanks alles, zich heel hard inspanden om verder te studeren. Als ex-medewerkster steunt zij nu haar moeder via een maandelijkse bijdrage en blijft zo betrokken bij het werk.

20171215_204014.jpg

Claudia haar jongste zoontje Eduardo doet zijn best op school. Hij scoort vooral zeer goed in wiskunde. Nu  is zijn grootste hobby kubuspuzzels op zo’n kort mogelijke tijd  afmaken. Hij is bij de besten van zijn leeftijd! Voor de rest heeft hij na zijn schooltijd geen sociaal leven. De buurt is zo gevaarlijk dat hij, en veel kinderen, niet alleen op straat mogen, noch mogen deelnemen aan kinderwerkingen en jeugdclubs, ook niet in Rayen Mahuida.

IMG_20171216_022653.jpg

Wij zijn heel dankbaar omdat sommige gezinnen ons uitnodigen om wat tijd met hen door te brengen en ons zo een beetje meer laten ontdekken van het dagelijks leven hier. Een maand is kort om goed te snappen wat hier allemaal leeft maar toch…

Advertenties